Tanpa Kenal Lelah dan Jemu..Sampaikanlah Firman TuhanMU

Catatan Imtiaz

Ratna safitri Binti Purnomo,merupakan anak kelahiran bumi peladang Tawau Sabah,dan bumi lubuk dakwah, kini menuntut di Kolej Universiti Insaniah dalam jurusan Usuluddin.Mengambil sedikit ruang di alam maya untuk berkongsi ilmu dan hikmah yang dipelajari,moga dapat memberi manfaat dalam memanusiakan manusia. Apa yang di inginkan adalah kebaikan untuk ummah ini melihat masa depan Islam yang cerah,membuat ummah ini puas dalam memaknakan Islam sebagai satu cara hidup.Maka diri perlu bersedia untuk di infakkan di jalan Allah semaksimum mungkin, sepertimana iltizam dan azamnya seorang srikandi Zainab Al-Ghazali.  Al-Jubaili,ia ibarat Bintang di langit malam,menjadi penghias malam,peneman rembulan dan penunjuk jalan bagi para musafir.


Peringatan Untuk Diri
"mana mungkin islam dapat dimenangkan oleh pemuda yang lebih banyak waktu dengkurnya,berbanding waktu ibadahnya pada Allah"

Doaku
Ya Rabb.. aku mencari hati yang indah Untuk ku serahkan kepada Mu,tapi apakan daya..hati yang ada..hati yang ini, masih tercela..
Ya Allah, ajar aku untuk meminta yang terbaik dari Mu..Ilmu ku terbatas,ilmu Mu Maha luas..dalam batas itulah aku meminta..Mungkin aku terbabas
Tanamkan ke dalam hati ku hakikat kewujudan MU,Keperkasaan Mu…Jauhilah aku riyak dan ujub
Yang menjauhkan aku dari terdekat,dan memutuskan aku dari yang jauh..
“Ya Allah, seandainya engkau Matikan aku,Matikanlah aku dalam kondisi aku mencintai jalan dakwah ilallah, dan aku berlindung dari kematian yang  membenci jalan dakwah ini.."